CSM认证部分题目分析(1)

项目管理 来源:liumiaocn 179℃ 0评论

整理了一些真正的CSM习题, 从中可以逆向工程取得Scrum alliance所推荐的最佳实践.

认证

这里写图片描述

考试步骤

网站:https://www.scrumalliance.org/
Step 1: 选择考试语言种类,进行考试
Step 2: 通过后再次登陆,会被要求Accept Certified ScrumMaster Agreement
Step 3:设定个人信息的profile

习题及答案

    1)  How are Development Teams guided during a Sprint? 
    A)      By the ScrumMaster who ensures they are not wasting time         
    B)      By the Product Owner who attends the Daily Stand-up      
    C)      By project documentation and the Scrum process       
    D)      By their collective knowledge and experience

答案:D

    2)  What is the approach that Scrum encourages when a Team determines it will be difficult to deliver any value by the end of a Sprint? 
    A)      Together with the Product Owner, focus on what can be done and identify a way to deliver something valuable at the end of each Sprint.       
    B)      Extend the Sprint by a few days to accommodate the extra work.       
    C)      Immediately escalate to Senior Management.       
    D)      Suggest the Product Owner abnormally terminate the Sprint.
 ```
>答案:A

3)  What does the Product Owner do during a Sprint? 
A)      Protects the Development Team and the process        
B)      Clarifies requirements and answers questions         
C)      Intervenes when required to make sure the pace of work is sustainable        
D)      Guides the Development Team in its work

答案:B

    4)  The ScrumMaster... 
    A)      controls the priority order of items in the Development Team's backlog.      
    B)      creates, refines and communicates customer requirements to the Development Team.         
    C)      is the keeper of the product vision.         
    D)      is the Scrum Team's Scrum expert and focuses on continual improvement.

答案:D

    5)  Which of the following is likely the best option when a Product Owner is overworked? 
    A)      Split the Product Owner role and distribute the duties among more people.        
    B)      Limit the amount of time the Product Owner spends with the Scrum Team.       
    C)      Free the Product Owner from other responsibilities.      
    D)      Ask the Project Manager to pick up some of the Product Owner's responsibilities.    

答案:C

    6)  How do the principles behind the Agile Manifesto suggest approaching architecture?
    A)      Architecture emerges(Missed) 
    B)      Architecture is not important, but functionality is important 
    C)      Architecture is defined and planned up front 
    D)      Architecture is defined and implemented in the first iterations

答案:A

    7)  When is the Sprint finished? 
    A)      When tasks are complete      
    B)      As determined by the size of the Team        
    C)      When the timebox expires         
    D)      When committed items have met their definition of done

答案: C

    8)  What is the main purpose of a Sprint Review? 
    A)      For the Product Manager to be able to show progress to the Stakeholders      
    B)      For the Scrum Team to review their work and to determine what is needed to complete the next set of backlog items        
    C)      For Stakeholders to "hold the Scrum Team's feet to the fire" - to make sure something is produced during the Sprint      
    D)      For the Scrum Team and stakeholders to review what the Scrum Team has built, and to collaborate on what could be done next to create value.

答案: D

    9)  According to Scrum guidelines, who is responsible for hiring or assigning a new person into a Team
    A)      This is outside of the scope of Scrum
    B)      ScrumMaster
    C)      Product Owner
    D)      The self-managing Team

答案:A
此题有坑在于据说有些网上题库选择D为正确答案,反正个人理解自组织的团队再怎么自组织也管不到招聘吧

10) Which technique might a ScrumMaster use to facilitate communication between the Development Team and the Product Owner?
A)      Teach the Product Owner about the development processes employed by the Development Team during the Sprints.
B)      Teach the Development Team to communicate in terms of business needs and objectives.
C)      Facilitate collaborative meetings betwwen the Development Team and the Product Owner.
D)      All of these
    答案:D
11) The Agile Manifesto says that "[we] value responding to change over following a plan." Which of the following statements best illustrates this? 

Choose the best answer.      
A) Changes are accepted only if other Product Backlog Items are removed from the Product Backlog so that a fixed end-date is maintained.
B) Changes are accepted up until about halfway through the project, then all changes are deferred to a future release.
C) Changes are accepted at any time at the discretion of the Product Owner.
D) Changes are accepted up until the point that the first Sprint begins. Then, changes are deferred to a future release.
>答案: C
12) What is the main purpose of a Sprint Review?

Choose the best answer.      
A) For Stakeholders to "hold the Scrum Team's feet to the fire" - to make sure something is produced during the Sprint
B) For the Scrum Team to review their work and to determine what is needed to complete the next set of backlog items
C) For the Product Manager to be able to show progress to the Stakeholders
D) For the Scrum Team and stakeholders to review what the Scrum Team has built, and to collaborate on what could be done next to create value.

>答案: D
13) What are the desirable qualities of a Product Vision?

Choose the best answer.      
A) Outlines traceability back to overall corporate governance in IT investment
B) Provides a complete breakdown structure of the ROI formula
C) Features a detailed overview that enlightens and inspires
D) Describes why the project is pursued and the product desired end state
>答案: D
14) Which role is responsible for turning the Product Backlog into incremental pieces of functionality?
Choose the best answer.      
A) Product Owner
B) ScrumMaster
C) Everyone within the Project
D) Development Team
>答案: D
15) Which of the following is a MAIN purpose of a Sprint Backlog?
Choose the best answer.      
A) For the Development Team to manage the number of hours spent on tasks in the Sprint
B) For the Product Owner to understand what the Development Team has committed to for a Sprint
C) For the Development Team to organize themselves during the Sprint
D) For the ScrumMaster to manage the Development Team's progress during the Sprint
>答案: C
16) Can the Product Owner and the ScrumMaster be the same person?
Choose the best answer.      
A) No. It would take too much of one person。ッs time.
B) No. The role responsibilities are in conflict.
C) Yes, as long as the person can balance both responsibilities with care.
D) Yes, if the person has the authority and empowerment to do both things.
>答案: B
17) Which role is MOST LIKELY to communicate an impediment during a Daily Scrum?    
Choose the best answer.      
A) Scrum Team
B) ScrumMaster
C) Product Owner
D) Stakeholders
>答案: A
18) 为什么产品负责人应该参加Scrum日会
A)      确保团队还在向着sprint目标的方向努力
B)      对图阿队进度发布意见
C)      告诉团队接下来作哪个任务,并更新产品列表
D)      查看已取得的进展,决定团队是否需要帮助
>答案:D
19) 如下哪一条属于产品负责人的职责
A)      决定团队成功所必需的构成
B)      决定合适的发布日期
C)      决定恰当的项目技术方案
D)      决定sprint的长度
>答案:B

 ```     20) sprint评审的主要目的是?
    A)      让利益相关者可以向团队施加压力,以确保sprint能够有所产出
    B)      让团队可以审阅他们的工作,并决定需要做些什么来完成下一批列表条目
    C)      让产品经理的一向利益相关者展现进度
    D)      让利益相关者审阅团队所创建的成果,并为后续计划提供信息

答案:D

21) 在第一个sprint中团队做什么
A)      交付设计文档
B)      预先决定完整的架构和基础设施
C)      完成Sprint目标
D)      为后续的Sprint制定计划
>答案:C
22) 产品负责人的最佳描述是?
A)      阻止干系人干扰团队
B)      指挥团队的日常工作
C)      管理项目,确保工作成果能够兑现向干系人作出的承诺
D)      优化工作成果的业务价值
>答案:D
23) 敏捷宣言如何看待规划
A)      敏捷项目不需要规划,因为项目关注的是当前状态
B)      对领域只是发展变化的流动进行度量,能更好地知道进行中的工作
C)      预先的规划和设计师开始进行开发前不可或缺的一个阶段
D)      计划把任何产品列表条目放入一个迭代之前,必须要先签收其细节
>答案:B
24) 使用Scrum时,谁主要负责在范围和进度之间作出权衡决策
A)      ScrumMaster
B)      团队
C)      产品负责人
D)      项目经理
>答案:C
25) 产品负责人和ScrumMaster可以是同一个人么
A)      不可以。一个人的时间不够用。
B)      不可以。这个人会拥有太多权力,这会产生困扰。
C)      可以,只要这个人能够小心地平衡这两份职责就可以。
D)      可以,只要这个人有职权和能力可以完成所有的事情就可以。
>答案:B
请注意汉语的翻译有的时候可能会让人困扰,做题的还是使用英文版本较好,因为便于你根据答案进行推敲。
此题的英文版本为No.16。可以看到答案选项的B,其英文版本是“No. The role responsibilities are in conflict.”
请自行翻译,不做解释。
26) 如下哪个角色负责把产品列表变成功能增量?
A)      产品负责人
B)      ScrumMaster
C)      项目中的所有人
D)      团队
    27) Scrum日会上,Olivia提到,说她发现了一些开源代码,应该可以解决她正在处理的某个问题。她想马上就着手实现。下一步做什么最好
    A)      ScrumMaster让Olivia区准备一个样例以及给团队展示的演示,这样他们会考虑使用此代码。
    B)      团队所有成员都要求评估Olivia的解决方案,下一次Scrum日会时向团队汇报情况。
    C)      产品负责人记录下障碍,并在会后着手解决。
    D)      开完Scrum日会之后,再单独开会讨论这个开源解决方案。

答案:D

    28) 哪个角色最有可能在Scrum日会上提及一个障碍?
    A)      团队
    B)      ScrumMaster
    C)      产品负责人
    D)      干系人
>答案:团队
29) 在Sprint规划会议中,产品负责人......
A)      决定团队如何完成其工作
B)      把选定的故事分割为详细任务
C)      展示他/她希望团队在sprint中完成的故事
D)      决定在sprint结束时应该交付多少故事

答案:C